Evenementenhal Oostrum Venray

Van de bestuurstafel: september 2022

Het COA wil de noodopvang van asielzoekers verlengen

Op 12 september heeft het COA de gemeente gevraagd of het mogelijk is om de opvang van asielzoekers te verlengen. Het liefst zouden ze dat in de Evenementenhal blijven doen, al hangt dat ook af van de verhuurder. De gemeente heeft de dorpsraad naar onze mening gevraagd.

De dorpsraad heeft de indruk dat de opvang vanuit het perspectief van Oostrum soepel verloopt. We hebben geen signalen gekregen van misstanden en er zijn weinig incidenten. Daarom denken we dat verlenging, bijvoorbeeld met nog eens een half jaar, geen probleem moet zijn. Wel vinden we het belangrijk dat er tijdens de koude wintermaanden voldoende mogelijkheden zijn voor ontspanning binnen, als uitbreiding van de fitness- en tafeltennisfaciliteiten die er al zijn. Verder is betere buitenverlichting praktisch, zodat er bij goed weer ’s avonds ook daar kan worden gesport.

Als er een andere locatie zou moeten worden gevonden dan vindt de dorpsraad Paschalis daarvoor niet geschikt. Op 20 september buigt de gemeenteraad zich over de vraag van het COA. Op 29 september komt de klankbordgroep weer bij elkaar. Actuele informatie staat op deze pagina:
www.venray.nl/tijdelijke-noodopvang-asielzoekers.


Hebt u nieuwe buren?

De dorpsraad wil al langer nieuwe dorpsgenoten persoonlijk welkom heten. We zijn aan het proberen om de adressen daarvoor te krijgen via de gemeente, maar privacyregels en legeskosten maken dat lastig. Om het niet langer uit te stellen doen we alvast een beroep op onze inwoners: hebt u nieuwe buren, laat het ons weten! Een naam is niet nodig, het adres is voldoende.

Wij geven er dan een ‘welkomstpakket’ af, met onder andere een dorpsgidsje. Verenigingen kunnen zich daarin voorstellen en ondernemers kunnen er bonnen met kennismakingsaanbiedingen in plaatsen. Verder krijgen onze nieuwe inwoners een kennismakingsabonnement op het OW!, en kunnen ondernemers een aardigheidje in het pakket doen, bijvoorbeeld een potje Oostrumse jam. Voor uitgebreide en actuele informatie komt er een welkomstgedeelte op de website van de dorpsraad. Daar kunnen verenigingen vertellen waarom het leuk is om lid te worden, en ondernemers waarom hun zaak bezocht moet worden. We moeten dat allemaal nog maken en regelen, maar suggesties en bijdragen zijn nu al welkom. We hopen eind van het jaar een eerste rondje door het dorp te maken.


Deze keer geen kerstboom op het dorpsplein??!!

Natuurlijk willen we ook dit jaar weer een mooie kerstboom op het dorpsplein zetten, maar tot nu toe hebben we er geen kunnen vinden. Wie heeft er een geschikte boom in de aanbieding? Misschien heb je een boom die toch binnenkort moet worden gerooid, of wil je een boom afstaan? Weet je anders iemand die we dat zouden kunnen vragen?

De dorpsraad regelt het omzagen en verplaatsen, natuurlijk in overleg. Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met Leo Lenssen, 06-20151241 / leo@dorpsraadoostrum.nl. Bij voorbaat dank!


Themavergadering digitale fraude donderdag 20 oktober

Volgende maand organiseren we weer een themavergadering. Deze keer is dat voorlichting over digitale fraude, met voorbeelden uit de praktijk. Meer informatie volgt, maar houd de avond vast vrij!

Delen mag!