Nieuws

Uitnodiging thema-avond op dinsdag 12 februari om 20.00 uur

Beste inwoners van Oostrum,


Graag nodigen we u uit voor de openbare thema-avond van de Dorpsraad.

Op deze avond zal Harm Wijgergangs, directeur STEVIG en zorgcentrale Dichterbij, samen met een cliënt en begeleider u volledig informeren over STEVIG. STEVIG helpt mensen met een licht verstandelijke beperking en een gedragsstoornis, maar biedt ook forensische zorg. Dit is de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking en/of psychische gedragsstoornis, die een strafbaar feit hebben gepleegd of daarvan worden verdacht.

In Oostrum zijn 2 behandellocaties, t.w. Wanssumseweg 14 en Mgr. Hanssenstraat 57-59.

Ook altijd de vragen gesteld:

 • Welke mensen worden daar op de Wanssumseweg behandeld ?
 • Waarvoor worden ze zoal behandeld ?
 • Gaan cliënten vanuit de forensische zorg uiteindelijk ook resocialiseren en waar gebeurd dit dan ?
 • Werkt STEVIG samen met de TBS kliniek en hoe ziet deze samenwerking er precies uit ?

Op al deze vragen zult u deze avond antwoord krijgen.

Dus maak maar alvast ruimte in uw agenda.Graag zien we u allen op dinsdag 12 februari om 20.00 uur in D’n Oesterham!!!

Digitaal informeren van omwonenden over werkzaamheden

Beste inwoners van Oostrum,

ProRail zorgt voor een veilig, betrouwbaar, punctueel en duurzaam spoor. Daarom onderhouden en vernieuwen we continu het spoor, de wissels en de stations. Bij (nachtelijke) werkzaamheden informeert ProRail de omwonenden van het spoor. Dit deden we met een huis-aan-huis bewonersbrief. Maar net als vele andere organisaties stopt ProRail met het sturen van huis-aan-huis brieven en stappen we over op digitale communicatie. Digitale communicatie is efficiënter, sneller en duurzamer.

Hoe werkt het?

Omwonenden kunnen zich aanmelden via https://mijnprorail.prorail.nl (let op: mogelijk vanaf 8 januari). Hier vullen zij hun gegevens in. Telkens als er werkzaamheden in de buurt zijn gepland, sturen we twee weken voor aanvang een e-mail. Hierin staat een gedetailleerd overzicht van het spoorwerk en wat dat voor een omwonende kan betekenen. Bij spoedwerkzaamheden sturen we extra mails. Dit kan tot op het laatste moment.

Mailadressen worden vanzelfsprekend uitsluitend gebruikt voor het communiceren over werkzaamheden van of in opdracht van ProRail. Als omwonenden geen gebruik kunnen maken van deze e-mailservice kunnen ze iemand anders vragen dit voor hen te doen. Of ze kunnen zich aanmelden voor een papieren brief die maandelijks wordt verstuurd met de belangrijkste werkzaamheden. Daarnaast bestaat er altijd de mogelijkheid om zelf via www.prorail.nl/spoorwerk te kijken welke werkzaamheden er de komende maand aan het spoor plaatsvinden. Veranderen er grote zaken aan het spoor dan passen wij overigens nog steeds verschillende communicatiemiddelen toe, zoals bijvoorbeeld informatieavonden of papieren bewonersbrieven.  

Wat vragen wij aan u?

Het kan voor omwonenden een omschakeling zijn. Wij zetten daarom diverse middelen in om omwonenden te attenderen en te stimuleren om zich aan te melden voor de digitale informatie. Alle hulp hierbij kunnen wij goed gebruiken. Daarom zouden wij u willen vragen om op uw website ook aandacht aan dit onderwerp te besteden en ook nieuwe bewoners te wijzen op het aanmelden via onze website: https://mijnprorail.prorail.nl.

Heeft u vragen? 

Op de website www.prorail.nl/spoorwerk vindt u nadere informatie, waaronder een document met veel gestelde vragen.

Wilt u meer informatie, neem dan gerust contact met ons op.

Alvast hartelijk dank voor uw medewerking.

Woningschouw voor glasvezel

Donderdag 31 oktober was de deadline voor aanmelden zonder aanlegkosten te betalen. Het aantal aanmeldingen groeiden tussen 1 en 31 oktober met 12% ! In Oostrum, Smakt en Holthees zijn 54% van de adressen (incl. industrie) aangemeld voor glasvezel.

Aannemer Spitters start binnenkort met het schouwen van de woningen en bedrijfspanden in Smakt, Holthees en Oostrum waar de glasvezel tot in het pand wordt gelegd. Dit gebeurt bij alle klantaanmeldingen, bij iedereen die aangemeld heeft voor de glasvezel tot in het pand zonder klantaanmelding en bij alle woningen van Wonen Limburg en Wonen Vierlingsbeek.

Wat is schouwen?

De schouwer van aannemer Spitters bekijkt samen met de bewoners wat de meest geschikte plaats is om de glasvezelkabel de woning binnen te brengen en bepalen waar het glasvezelmodem komt te hangen.

Alle woningen van Wonen Limburg en Wonen Vierlingsbeek krijgen glasvezel gratis binnen gelegd.
In Oostrum en Smakt wordt bij alle woningen van Wonen Limburg de glasvezelkabel tot in de woning gelegd. In Holthees wordt bij alle woningen van Wonen Vierlingsbeek de glasvezel tot in de woning gelegd. Ook wanneer u niet bent aangemeld als klant bij GlaswebVenray. De kosten hiervoor worden betaald door Wonen Limburg. De schouwer moet hiervoor wel in uw woning komen om te weten waar de glasvezel binnen moet worden gelegd.

Niet thuis?
Wanneer u niet thuis bent als de schouwer bij u aan de deur komt dan ontvangt u een niet-thuis kaart in de brievenbus. U kunt dan zelf contact opnemen om een schouwafspraak te plannen.
De contactgegevens van de schouwer staan op het niet thuis-kaartje.


Wanneer er vragen zijn vernemen wij deze graag,
Glaswebteam Oostrum – Smakt – Holthees

 

info@glaswebvenray.nu
T. 0478- 206 960
www.glaswebvenray.nu

“Wist u Dat….” november 2018

 • De Dorpsraad de schakel is tussen u en de gemeente
 • Er wordt gewerkt aan de “Dichtligtijden” van de spoorwegovergang door Pro-rail
 • We de conceptplannen voor Paschalis hebben ontvangen
 • Men hier een 2- en 4 sterren hotel met trouwlocatie wil vestigen
 • Er veel wegwerkzaamheden plaatsvinden op dit moment.
 • We bijna de uitslag krijgen van het handhavingsverzoek dat er ligt bij het RUD in zake de geur- en geluidsoverlast van Rixona.
 • U de bijgewerkte dorps-agenda kunt vinden op dorpsraadoostrum.nl.
 • Er zich nog véél mensen voor 31 oktober hebben aangemeld voor Glasweb.
 • Er een gesprek is gepland met gemeente, dorpsraad en initiatiefnemers inzake de stagnerende bouwplannen in Oostrum Oost.
 • Er in november opnames worden gemaakt in Oostrum door een documentairemaker.
 • Er gewerkt wordt aan een ontmoetingsplek buiten bij de Watermolen en hier een jonge Oostrumse ontwerper zijn eerste ideeën aan het uitwerken is.
 • De Groencommissie aan het kijken is naar een juiste plek voor het planten van een “Rabobank honingboom”.

Werkzaamheden spoorwegovergang Wittevenneweg

In het weekend van 27 en 28 oktober worden er door prorail mantel buizen aangebracht Wittevenneweg te Oostrum.

Werkzaamheden worden uitgevoerd in 2 helften en nemen in totaal 2 dagen in beslag.

Verkeer kan dus door en wordt geregeld door verkeersregelaars maar ter plaatsen zal enige vertraging optreden.

Hier onder twee afbeeldingen van de verkeerssituatie tijdens de twee helften / fases:

fase 1

fase 2

“Wist u Dat….” Oktober 2018

 • de Dorpsraad de schakel is tussen u en de gemeente
 • De gemeente een groot deel van de openbare verlichting gaat vervangen. Dit doen ze omdat verlichting verouderd is, te veel energie verbruikt en om te bekijken of de huidige verlichting nog voldoet aan de normen en het beleid wat we bepaald hebben. Ze doen dit ook om de sociale en verkeersveiligheid te verbeteren en energie te besparen. Alle nieuwe verlichting is voorzien van een dimmer, zodat bijvoorbeeld ’s nachts als er weinig verkeer is het licht niet onnodig fel brandt.
 • Alle verlichting zal vervangen worden door LED verlichting. Op sommige plaatsen zullen lichtmasten verdwijnen, maar daar komen dan op andere plaatsen weer lichtmasten voor terug om een betere verdeling te krijgen.
  De aannemer gaat aanstaande maandag starten hiermee. Ze gaan werken volgens onderstaand schema:
 • De komende week zal men bij het eerste deel van de bewoners een brief in de bus doen, de rest volgt in de weken erna.
 • u de bijgewerkte dorps-agenda kunt vinden op dorpsraadoostrum.nl
 • u zich tot 31 oktober kunt aanmelden voor gratis aanleg: https://www.glaswebvenray.nu/aanmelden
 • de Dorpsraad met de gemeente en de initiatiefnemers heeft gesproken over de stagnerende woningbouwplannen in Oostrum Oost.