Even voorstellen: Marja Scheunhage

Wie zijn er eigenlijk actief voor de dorpsraad, en wat doen ze daar? Een paar weken geleden heeft het OW! een nieuwe redactie gekregen. Daarom deze keer: Marja Scheunhage.

Marja is geboren in Amsterdam, en heeft in de loop der jaren in verschillende provincies gewoond. Vanwege een ‘Aostrumse jongen’ is ze uiteindelijk in Venray terechtgekomen, vertelt ze. “In 2006 werd de nieuwe wijk bij de Ghunenbeek gebouwd. Daar hebben we een huis gekocht aan de Eijckenhof. Zestien jaar later wonen we er nog steeds: mijn man Frank (van de Venne) en onze dochter van 13, Meike.”

Ze werkt als veiligheidskundige bij Essity Operations in Gennep. “Het is een wereldwijd bedrijf dat producten maakt zoals Tork, Tempo, Libresse, Leukoplast en Edet toiletpapier. In Gennep maken we Tena incontinentiemateriaal. Tot zover de reclame!” lacht ze. “Ik probeer ervoor te zorgen dat de fabriek zo is ingericht dat de personen die daar werken net zo gezond naar huis gaan als ze gekomen zijn.” Haar hobby’s zijn wandelen, sporten, lezen en reizen. Alhoewel dat laatste wat minder is geworden sinds ze een dochter hebben.

Waarom wilde ze de redactie van het OW! (mede) overnemen? “Van huis uit ben ik gewend om vrijwilligerswerk te doen. Op mijn twaalfde had ik al mijn eerste vrijwilligersbaantje! Hiervoor heb ik al in de Medezeggenschapsraad van basisschool De Meulebeek gezeten. Ook ben ik vrijwilliger geweest bij museum de Kantfabriek in Horst. Ik was al een tijdje op zoek naar iets waarmee ik me nuttig kon maken in Oostrum. Op een feestje van beiderzijdse kennissen heeft Derk Ederveen me gevraagd of ik interesse had om het redacteurschap van het OW! over te nemen. Niet veel later meldde Albert Kleine zich ook bij Derk, en zo is het duo-redacteurschap geboren. Dat wil zeggen, Albert is de redacteur en ik val voor hem in als hij niet beschikbaar is.”

Wat vindt ze belangrijk voor een dorpsblad? “Het moet laten zien wat er allemaal speelt in het dorp. Nieuwe ontwikkelingen natuurlijk, en informatie van verenigingen. Maar ook de persoonlijke stukjes zoals het vriendenboekje of de rubriek over ex-Oostrummers maken het wat mij betreft een blad dat je niet alleen pakt om op te zoeken wanneer het oud papier kan worden ingeleverd. Ik hoop eraan bij te dragen dat het OW! kan blijven verschijnen, dat we een blad maken waar mensen even een kwartiertje voor gaan zitten. Daarom zijn de bijdragen van de werkgroep zo belangrijk.”

Wat zou ze graag nog gerealiseerd willen zien in Oostrum, wat mist ze nog? “Oostrum is een aantrekkelijk dorp om te wonen. Er is genoeg te beleven en de omgeving is prachtig. Wat mij betreft moet het niet te groot worden, maar het zou fijn zijn als er wat doorstroming zou zijn in de woningmarkt. Dan kan zowel oud als jong in Oostrum (blijven) wonen. Hopelijk draagt het komende nieuwbouwproject daar aan bij.”

Delen mag!