Van de bestuurstafel

Kennismaking met burgemeester Winants

Op donderdagavond 15 april kwam de nieuwe burgemeester, Luc Winants, virtueel kennismaken met Oostrum. In anderhalf uur heeft de Dorpsraad laten zien wat ons dorp allemaal te bieden heeft aan activiteiten, verenigingen en projecten. Hij was niet alleen onder de indruk, hij liet ook duidelijk blijken dat hij Oostrum en omgeving al goed kende. Van de meeste lopende projecten was hij goed op de hoogte, en waar dat niet het geval was, zoals de Oostrumsche Heide, zou hij nagaan wat de stand van zaken was bij de gemeente. Natuurlijk hebben we ook de drie belangrijkste punten uitgelegd waar we ons zorgen over maken: de groeiende industrie rondom, het gebrek aan woningen en het aantal voorzieningen voor forensische en psychiatrische zorg. Tot slot hebben we hem uitgenodigd om straks onze nieuwe DUOfiets te komen inwijden met een fysiek rondje door Oostrum.

Minder kans op windpark bij Oostrum

De Peel en Maas meldde vorige week dat Stichting Landgoed Geijsteren geen windmolens wil op het eigen grondgebied. Daarmee wordt de kans flink kleiner dat er vier windmolens tussen Oostrum en Geijsteren komen te staan. De gemeente Venray praat wel verder met grondeigenaren in drie andere zoekgebieden. Op 29 juni komt het college met een voorstel aan de gemeenteraad op basis van het verkennende onderzoek.

Lid kascommissie gezocht!

Tijdens de openbare vergadering hebben we wel de financiën besproken, maar geen nieuwe kascommissie benoemd. Wil je wel eens zien waar de Dorpsraad het geld aan besteedt, meld je dan aan. Je hoeft er geen speciale kennis voor te hebben, en het kost je maar een uurtje.

Afstudeeronderzoek diefstalpreventie in het buitengebied

Juul Brands en Anke Nabben onderzoeken diefstal in het buitengebied, bijvoorbeeld uit schuren, boerderijen of afgelegen huizen. Het gaat dan om zaken als gereedschap, tuinmachines of diesel. Hebt u dat meegemaakt, of hebt u een mening over oorzaken of oplossingen, neem dan contact op met Anke Nabben via het nummer van de politie (0900-8844), of rechtstreeks via anke.nabben@politie.nl.