Van de bestuurstafel: november 2022

De dorpsraad vergadert elke maand. In deze rubriek vertellen we wat we zoal hebben besproken.

Stalling DUOfiets bijna klaar

Wellicht is het sommigen van jullie al opgevallen… achter de kerk vinden bouwwerkzaamheden plaats. Daar bouwen een aantal vrijwilligers met hulp van CJV en Hoex Bouw een prachtige fietsenstalling voor onze DUOfiets. Henri, Ton en Roel alvast bedankt!! Van Rattingen of Wilms Bestratingen wordt gevraagd om nog klein stukje te bestraten.


Oekraïens gezin in BIT

Onze voorzitter, Jan-Willem Bruijsten, heeft op 20 november met handen en voeten en Google Translate een Oekraïens gezin verwelkomd in Oostrum. Zij zullen tijdelijk in de woning van het voormalige café Back in Time wonen. Ze spreken geen Engels of Duits, alleen Oekraïens. Hij heeft ze desondanks wel wat kunnen vertellen over Sinterklaas en zijn pieten, dus de intocht diezelfde middag kwam niet als een hele grote verrassing.


Loopgraaf in Oostrum-Oost

In oktober heeft Hendriks Projectontwikkeling laten onderzoeken of er nog ontplofbare oorlogsresten uit de Tweede Wereldoorlog in de bodem van het plangebied voor woningbouw in Oostrum-Oost zitten. Uit de verplichte bureaustudie bleek namelijk dat er behoorlijk werd gevochten. Op een luchtfoto van 24 december 1944 zijn beschadigde gebouwen en beschietingen met geschutsmunitie goed te zien. Ook zijn er twee militaire stellingen en een loopgraaf zichtbaar. Kortom, het is niet uit te sluiten dat er nog explosieven liggen.

Daarom hebben specialisten daar via oppervlaktedetectie naar gezocht. Alle detectiepunten worden op een kaart gezet. Dat kunnen er meer dan duizend zijn, dus dat duurt even. Op basis van die kaart zoeken experts straks naar mogelijke explosieven, die vervolgens worden blootgelegd en onschadelijk gemaakt. Zodra er meer bekend is over de resultaten laten we het weten.


Meld je club nú aan voor NLdoet 2023

Op 10 en 11 maart 2023 organiseert het Oranjefonds, samen met duizenden sociale organisaties in het land, weer de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dag iets voor een ander te betekenen en ertoe te dóen!

Vrijwilligerswerk is het kloppend hart van vele sociale initiatieven. En voor heel veel mensen een ervaring die iets met ze dóet. Voor organisaties is NLdoet een mooie kans om nieuwe vaste vrijwilligers aan te trekken en te laten zien hoe zij ertoe doen in de samenleving. Deelnemende verenigingen en stichtingen kunnen bij het Oranje Fonds een bijdrage van maximaal 350 euro aanvragen voor bijvoorbeeld catering en materialen.

Heeft jouw vereniging of groep een leuke NLdoet-activiteit? Meld die dan aan op www.nldoet.nl.

Delen mag!