Nieuws over GlaswebVenray

Werkzaamheden in Oostrum deze maand

Zoals iedereen heeft kunnen lezen is Freedom Internet (het voormalige XS4ALL) inmiddels actief als extra provider, en komt ook KPN binnenkort beschikbaar op het netwerk van GlaswebVenray in de dorpen en het buitengebied. Om de koppeling met KPN-providerdiensten (internet-tv-telefonie) technisch mogelijk te maken is Volker Wessels, in opdracht van KPN, begonnen met graafwerkzaamheden in Oostrum voor de zogenoemde ‘backhaul’. Op 5 december is gestart bij de Bowlingbaan, en ze zullen verdergaan in de richting van de Ooster Thienweg. De werkzaamheden zullen twee tot drie weken duren en voor de Kerst zijn afgerond.

KPN stapt over van koper op glasvezel

Overigens zet KPN vanaf februari 2023 stap voor stap het kopernetwerk in Nederland uit, op alle adressen die glasvezel beschikbaar hebben. Daarvoor zijn meerdere redenen: het is stabieler, goedkoper in onderhoud, energiezuiniger, en de capaciteit is bijna oneindig. KPN verwacht dat 80% van de Nederlandse huishoudens eind 2026 een glasvezelverbinding in huis heeft.

Wees er op tijd bij

Maar ‘glasvezel beschikbaar’ wil soms alleen zeggen dat er een glasvezelkabel in de buurt loopt, dat is niet altijd hetzelfde als een aansluiting in de woning. Tussen de aanvraag en de daadwerkelijke aansluiting kunnen vele weken zitten, bijvoorbeeld vanwege vergunningen, verplicht bodemonderzoek en capaciteit van aannemers. Daarom raden we iedereen met een KPN-abonnement aan om alvast contact op te nemen met GlaswebVenray. Zij kunnen u dan informeren over de mogelijkheden van een KPN-abonnement via het netwerk van GlaswebVenray. Meer informatie staat op www.glaswebvenray.nu/nieuws.

Ledenraad

Iedereen met een aansluiting op GlaswebVenray kan lid worden van de coöperatie (een ‘ledencertificaat’ kopen), en daarmee mede-eigenaar worden. De ledenraad vertegenwoordigt die leden, en controleert en adviseert het bestuur van GlaswebVenray.

Die ledenraad wordt in januari opgericht, en wordt gevormd door vertegenwoordigers uit de dorpen, uit elk dorp één. De dorpsraad van Oostrum heeft Hans Sterk gevraagd om ons te vertegenwoordigen. Meer informatie volgt zodra de ledenraad is opgericht.

Sluit aan

Als lid van GlaswebVenray kunt u een waardebon van 25 euro verdienen voor elke nieuwe klant die u aandraagt. Dus kent u iemand in Oostrum die nog geen klant is of niet is aangesloten op het glasvezelnetwerk, motiveer hem of haar dan een abonnement af te sluiten. Meer informatie staat op www.glaswebvenray.nu/sluit-aan.