Van de bestuurstafel: december 2022

De dorpsraad vergadert elke maand. In deze rubriek vertellen we wat we zoal hebben besproken.

Eerste welkomstpakketten voor nieuwe inwoners

Afgelopen vrijdag en zondag heeft de dorpsraad de eerste welkomstpakketten afgeleverd bij nieuwe inwoners van Oostrum. We hadden een lijst met dertien adressen. Helaas was niet iedereen thuis, maar de resterende pakketten worden zo snel mogelijk bezorgd.

Bier, bidon, bonnen en abonnement

In een tasje van slagerij Biermann kregen onze nieuwe dorpsgenoten een flesje bier van De Grieze, een bidon van Vita Compleet Fysiotherapie, een pen van ZoetHartig, een potlood van Spraelandhof, een koelkaststicker en een tegoedbon van Praktijk ONS Gewicht, kortingsbonnen van SMT, Melvin, Green-Drive, Praktijk Lisan en De Witte Vennen, een waardebon van Biermann, een infokaartje van GlaswebVenray en een bon voor een gratis kennismakingsabonnement van een jaar op het OW!.

Dorpsgids

Het pakket bevat ook de dorpsgids, met 16 pagina’s aan informatie over Oostrum en handige adressen en telefoonnummers. In de gids stellen zich op dit moment 18 verenigingen en 22 ondernemers voor. Een link naar de laatste versie staat op de voorpagina van de website van de dorpsraad. Aanvullingen en verbeteringen zijn van harte welkom. Er is trouwens ook nog ruimte in het welkomstpakket…

Van inwoner naar dorpsgenoot

De reacties op het bezoek waren zeer positief, en hier en daar hebben we wat uitgebreider kunnen kennismaken. Men kon het waarderen dat we de moeite namen om hen persoonlijk welkom te heten, en we hopen dat het voor sommigen de drempel verkleint om een dorpsgenoot te worden, in plaats van alleen een inwoner.

Nieuwe buren?

Vanaf nu zullen we minimaal elk kwartaal een rondje maken langs onze nieuwe inwoners. Dus hebt u nieuwe buren, laat het ons weten! Een naam is niet nodig, het adres is voldoende. Wij geven er dan het welkomstpakket af en heten hen hartelijk welkom in ons dorp.


Thema-avond in maart over wonen

De dorpsraad is van plan om een thema-avond te organiseren over wonen. Er zijn op dit moment meerdere initiatieven voor woningbouw in ons dorp, zoals Oostrum-Oost, het terrein van Camps, Paschalis en de Stationsweg. We willen de projectontwikkelaars vragen om de stand van zaken te presenteren, en eventuele vragen uit het dorp te beantwoorden. Ook geven we hen de gelegenheid om een standje in te richten met aanvullende informatie, en om specifieke individuele vragen te beantwoorden. Zet de datum vast in uw agenda: donderdagavond 16 maart.


Vragen of opmerkingen? Laat het ons weten!

Delen mag!