Nieuws van de dorpsraad

In deze rubriek laten we korte nieuwsberichten van de afgelopen weken de revue passeren.

Inloopavond uitgesteld tot 15 april
De dorpsraad houdt een paar keer per jaar een openbare vergadering of een themabijeenkomst. De andere maandelijkse vergaderingen zijn intern. Om het makkelijker te maken om tussentijds suggesties te doen en mee te praten, kregen we het voorstel om inloopavonden te houden. Iedereen die iets te melden of te vragen heeft kan dan langskomen. Om te beginnen als proef, voorafgaand aan de vergadering tussen 19:30 en 20:00. Er zijn dan minimaal twee leden van de dorpsraad aanwezig. De eerste inloopavond was gepland in januari, maar vanwege de verwachte verlenging van de coronamaatregelen moeten we dit uitstellen tot donderdag 15 april.

Word burgerhulpverlener
De Stichting Hard voor Hart verbetert de overlevingskans van personen met een hartstilstand. Voor Oostrum zoekt de stichting nog meerdere burgerhulpverleners. De gratis opleiding is één lesavond van drie uur, waarin je reanimatie en het gebruik van de AED aangeleerd krijgt. Kijk voor meer informatie op www.hardvoorhart.nl.

Podcast TBS online
Journalist Tom Veldhuijzen volgde in 2020 voor NPO Radio 1 vier patiënten van de Rooyse Wissel, hun behandelaren en de directie. Dat leverde negen afleveringen van een half uur op. Half december is er een extra aflevering gemaakt over de omgeving, en een special over hoe het nu met de hen gaat. De opnames waren in de kliniek, maar ook bij burgemeester Winants en bij een familie waarvan de dochter slachtoffer werd van een tbs-patiënt. Luister de afleveringen via een podcast-app of via www.nporadio1.nl/podcasts/tbs.

Vragen of opmerkingen? Laat het ons weten!
De Dorpsraad