Even voorstellen: Mark Broeren

Wie zitten er eigenlijk in de dorpsraad, en wat doen ze daar? In deze maandelijkse rubriek laten we de leden van de dorpsraad aan het woord. Deze maand: Mark Broeren.

Wat doe je in het dagelijks leven? “Ik werk bij Inalfa in Oostrum op de afdeling engineering. Verder voetbal ik bij SVO 3, jammer dat dat de afgelopen tijd niet kon. Verder houd ik van motorrijden, we hebben twee keer per jaar een tocht met de ‘Broajworsten’. Een weekje skiën met Judith, Tess en Wout is ook vaste prik. En natuurlijk carnaval vieren met iedereen, al zit dat er deze keer helaas niet in.”

Wanneer ben je lid geworden van de dorpsraad. “Tja, dat was even zoeken, maar het was op 1 oktober 2013. Zeven jaar geleden alweer! Maria van de Boogaard zat destijds in de dorpsraad en zij was en is mijn buurvrouw. Dus zij heeft mij gevraagd toen ik bezig was in de tuin. Nadat we het er een paar keer over gehad hebben ben ik bij de dorpsraad gaan kijken, en daarna ook begonnen.”

Waar houd je je mee bezig? “Wat de grotere projecten betreft heb ik me met name bezig gehouden met de N270, het Dorp Omgevings Programma (DOP), en de verbindingsweg tussen de Stationsweg en de Henri Dunantstraat. En natuurlijk een flink aantal kort lopende onderwerpen.”

Wat doe je nog meer in het dorp? “Bij SVO ben ik trainer / leider bij de jeugd 08. Bij de Karklingels heb ik een aantal jaar in de raad van elluf gezeten, en daar ga ik komend jaar mee stoppen. Verder zit ik in het bestuur van de Karklingels.”

Wat wil je graag voor elkaar krijgen in Oostrum, mis je nog iets? “Ik denk dat we het dorpsplein mooier zouden kunnen maken. Verder vraag ik me af hoe de toekomst van het kerkgebouw eruit zou kunnen zien. En wat ik mis? Nu vooral de activiteiten van de verschillende verenigingen en comités. Helaas niets aan te doen.”