Van de bestuurstafel: december 2020

De dorpsraad vergadert elke maand. In deze rubriek vertellen we wat we zoal hebben besproken.

Decembercomité, Sinterklaas & Piet BEDANKT!
Inge Künen, Elke Euwes, Susanne Jeucken, Floor Zwets, Anne Arts, Dorien Nagy, Helga Cornelissen en Jules Kreutz: langs deze weg willen we jullie enorm bedanken voor de inzet van de afgelopen weken. Normaal hebben jullie iets minder werk aan het organiseren van een Sinterklaasintocht en kan het draaiboek van een voorgaand jaar gebruikt worden om er een mooie middag van te maken in D’n Oesterham.

Maar dit jaar werd jullie creativiteit op de proef gesteld. En met wat voor resultaat! Prachtig om de gezinnen door Oostrum te zien trekken om de speurtocht te volgen, op zoek naar de letters voor de kleurplaat. En wat een leuke filmpjes heeft Sinterklaas met zijn Piet gemaakt! En als kers op de taart kregen de kinderen ook nog een mooi cadeau na het doen van de speurtocht. Chapeau voor jullie! Nou dag hoor! Hopelijk zien we elkaar volgend jaar weer gewoon in D’n Oesterham.

Duofiets in Oostrum
Deze week heeft een groep vrijwilligers de koppen bij elkaar gestoken om een start te maken met het project Duofiets Oostrum. Veel dorpen om ons heen hebben al een Duofiets waar veel gebruik van wordt gemaakt. We streven ernaar om in het voorjaar van 2021 een fiets te kunnen aanschaffen voor Oostrum. De Dorpsraad doet een flinke duit in het zakje uit het Leefbaarheidsfonds, maar er is nog veel geld nodig. Daarom schrijven we nu verschillende fondsen, instanties en bedrijven aan. In het volgende nummer publiceren we meer informatie: wat is een Duofiets precies, wie zijn de vrijwilligers, en hoe kunt u bijdragen.

Kerstboom
Er staat weer een prachtige kerstboom op het dorpsplein! Dit jaar mochten we een boom van de familie Van de Pas gebruiken. De families Verheijen, Van Rattingen en Van der Zwaan hebben hun machines en hun tijd ter beschikking gesteld om de boom te plaatsen en te versieren. Hartelijk dank aan iedereen die heeft meegeholpen!

Vragen of opmerkingen? Laat het ons weten!
De Dorpsraad