Nieuws van de dorpsraad

Oostrum op TV: 16-18 april 2021

Hoe mooi en uniek zijn alle dorpen van de gemeente Venray? Dat vroeg Cultura Venray zich af. Opererend vanuit hartje centrum van Venray werden ze steeds nieuwsgieriger naar al het moois op kunst- en cultuurgebied wat de kerkdorpen te bieden hebben. Natuurlijk hadden ze de afgelopen vier jaar al veel verenigingen leren kennen: maar wat maakt een dorp nou echt uniek? Wat zijn de pareltjes, en waar staan de inwoners om bekend?

Dit resulteerde in de 13-delige reeks BuutesteBinne. “De naam is geen dialect, maar een eigenwijze manier van schrijven. Net zoals ieder dorp zijn eigen wijze van handelen kent”, aldus Marloes Kempkens van Cultura Venray. Ieder dorp is een van de dertien delen uit de reeks. In korte afleveringen van 30 minuten spreekt presentatrice Marloes Kempkens bekende dorpsbewoners over het wel en wee in hun dorp. Ze maken een wandeling langs bekende en minder bekende plekken in het dorp, hebben het over de geschiedenis en staan stil bij bijzondere gebruiken van de dorpsbewoners. “Ik sta er versteld van hoe duidelijk de eigen identiteit per dorp naar boven komt”, zegt Kempkens. “Ieder dorp is natuurlijk uniek, maar wanneer je met een dorpsbewoner door de straten loopt, leer je zo veel meer over het dorp.”

Kempkens heeft zich expres niet heel goed voorbereid voordat de opnames begonnen. “Dat is een bewuste keuze, want zo kon ik het gesprek ook niet een kant op duwen.” Zo kwam ze in Merselo uit bij de molen, volgens haar de trots van het dorp. “Zelf was ik misschien de andere kant op gelopen, maar nu is het voor mij ook een verrassing waar we uiteindelijk uit komen.”

De serie is sinds 19 februari elk weekend te zien op het tv-kanaal van Omroep Venray. Van 9 t/m 11 april is Geijsteren aan de beurt, en daarna van 16 t/m 18 april Oostrum. Daarna volgen nog Wanssum, Ysselsteyn, Leunen en Oirlo. De uitzendtijden zijn 17:00, 19:00, 21:00 en 23:00 uur. Eerdere afleveringen zijn terug te zien op www.omroepvenray.nl en www.culturavenray.nl.

Tom Serpenti: nieuwe collega voor wijkagent Esther Kessels

Onze wijkagent, Esther Kessels, wordt vanaf nu vergezeld in het wijkwerk door Tom Serpenti. Tom moet niet worden gezien als extra wijkagent, maar hun samenwerking verbetert de continuïteit en bereikbaarheid. Samen zijn ze voor de dorpen in het oosten van Venray het aanspreekpunt bij de politie als het gaat om openbare orde en criminaliteit. Daarvoor werken ze samen met een team, vanuit het basisteam Venray / Gennep. Naast het werk als wijkagent draaien ze ook andere diensten, zoals noodhulp en openbare orde, waarbij ze zoveel mogelijk hun werkgebied meenemen in de surveillance. Zodra de coronasituatie het toelaat komen zij zich graag persoonlijk voorstellen.

U kunt Esther en Tom op meerdere manieren bereiken:
• Bellen naar 0900-8844 en een bericht achterlaten. Dit heeft de voorkeur! Bel bij spoed 112.
• Meldingsformulier op www.politie.nl.
• Instagram: ‘wijkagenten tom en esther’. Hier delen zij regelmatig hun politiewerk.

Vragen of opmerkingen? Laat het ons weten!

Delen mag!