Even voorstellen: Rob Raijmakers

Wie zitten er eigenlijk in de dorpsraad, en wat doen ze daar? In deze rubriek laten we de leden van de dorpsraad aan het woord. Deze keer: Rob Raijmakers.

Rob woont zijn hele leven al in Oostrum. Wat heeft hij zoal gedaan? “Ik ben als jonge jongen begonnen met het draaien van bardiensten bij O.J.C. Iduna. Dit deden we toen om beurten, zodat we altijd een plaats hadden om met vrienden bij elkaar te komen. Later heb ik ook nog in het bestuur gezeten en meegeholpen met diverse activiteiten waaronder het kermisprogramma. Daarna ben ik nog enkele jaren beheerder geweest. Helaas bestaat de soos niet meer.”

Hij is ook actief bij SV Oostrum. “In ’92 ben ik weer begonnen met voetballen bij het ‘vieft’. Dit was een elftal met hoofdzakelijk jeugd uit Oostrum. In ’96 ben ik als dispensatiespeler gestart bij de veteranen op zaterdagmiddag. Zij hadden een chronisch spelerstekort, en ik vond het fijner om op zaterdagmiddag te voetballen. Zo had ik meer tijd voor mijn andere hobby, motorrijden. En nu, 26 jaar later, help ik ze nog steeds als ze spelers tekort hebben. Daarnaast help ik mee met het organiseren van het veteranentoernooi dat dit jaar alweer voor de tiende keer gehouden kon worden. In deze tijd ben ik ook gevraagd om leider bij Z.V.C.O. te worden bij deze toen nog jonge vereniging. Daar ben ik ook nog enkele jaren voorzitter geweest, en heb ik het fierljeppen mee georganiseerd.”

Heeft hij nog andere hobby’s? “Ik ben meer dan tien jaar bij duikclub Najade in Nieuw-Bergen geweest, waar ik veel zondagen in het water heb doorgebracht. Het heeft een tijdje stilgelegen, maar ik hoop binnenkort weer een keer in het buitenland te kunnen gaan duiken. En ik gooi ook nog graag een pijltje.”

Waarom wilde hij nu lid worden van de dorpsraad? “Ik ben op de informatiedag over De Oostrumsche Heide geweest. Dat plan beviel me zo goed dat ik mij hiervoor in wilde zetten, en nam ik contact op met de dorpsraad. Toevallig zou de persoon die tot nu toe het proces begeleidde gaan stoppen, omdat hij uit Oostrum vertrekt, dus kreeg ik de vraag of ik dat wilde doen. Ik wil graag meehelpen om ervoor te zorgen dat daar weer een mooi stukje natuur terugkomt. Het afgelopen jaar is een werkgroep er samen met de dorpsraad en anderen in geslaagd om verdere ontgrondingen daar te voorkomen. Nu zijn er afspraken gemaakt met de gemeente om de toekomst van de Oostrumsche Heide veilig te stellen, maar het natuurlijk wel zaak dat die worden nagekomen. Namens de dorpsraad word ik lid van de commissie die dat stuurt en in de gaten houdt.”

Wat doet hij in het dagelijks leven? “Ik werk als timmerman bij Tuinhuiscentrum van de Munckhof in Neerkant, weer ik prefab tuinhuizen maak. Het is vaak maatwerk, dat maakt het interessant en uitdagend.”

Is er nog iets dat hij mist in het dorp? “Er zijn te weinig geschikte woningen. Woningbouw is heel belangrijk zowel voor jongeren als voor volwassenen die gaan scheiden. Daar zou eventueel tijdelijke woonruimte voor moeten komen. Misschien dat ik daar via de dorpsraad ook een bijdrage aan kan leveren.”