Nieuws van de dorpsraad

Nieuwe redactie voor het OW!

We hebben even geduld moeten hebben, maar het was het wachten waard. We zijn ontzettend blij dat Albert Kleine zich heeft gemeld om de redactie van het OW! over te nemen. Dit nummer is bij wijze van overdracht door hem en interimredacteur Derk Ederveen samen in elkaar gezet. Vanaf nummer 28 komt het Oostrums Weekblad uit zijn bekwame handen.

Bovendien is Marja Scheunhage bereid om als ‘backup’ te fungeren, bijvoorbeeld in weken dat Albert op vakantie is. De komende tijd zullen beide redacteuren zich uitgebreider voorstellen in het OW!. Derk Ederveen blijft bovendien beschikbaar als extra backup, dus de kans is klein dat het OW! nog eens niet kan verschijnen.


Website en nieuwsbrief vliegbasis De Peel

Het Ministerie van Defensie wil op termijn vliegbasis De Peel weer in gebruik nemen. Daarvoor is een luchthavenbesluit nodig. De gemeente Venray heeft de informatie over dit onderwerp op de website aangepast: www.venray.nl/heropening-vliegbasis-de-peel.

De pagina is nu beter gegroepeerd en bevat de meest relevante informatie. Dat geldt bijvoorbeeld voor het proces van de voorbereiding van het luchthavenbesluit, en hoe omwonenden en andere belanghebbenden daarbij worden betrokken. Ook is er het standpunt van de gemeente Venray te vinden, en informatie over het verdere verloop.

Verder wil de gemeente vanaf de eerste helft van juli een nieuwsbrief via email gaan verspreiden. Wie zich daarvoor wil aanmelden, kan dat doen via de bovenstaande link.


De Rooyse Wissel start wervingscampagne

De Rooyse Wissel is op zoek naar nieuwe medewerkers. De vestiging Venray heeft maar liefst 15 vacatures. De organisatie lanceert daarom een wervingscampagne. In de “Dag van…” vertellen negen collega’s wat werken bij de Rooyse Wissel voor hen zo bijzonder maakt: van de staf tot de beveiliging, van sociotherapeuten tot dagbesteding, zowel klinisch als ambulant. Naast de interviews zijn er ook podcasts.

De komende weken is de campagne te zien op bushokjes in Helmond, langs de A73, en natuurlijk op social media. Meer informatie staat op www.derooysewissel.nl/de-dag-van.

Delen mag!