Even voorstellen: Martine Bruinink

Wie zijn er eigenlijk actief voor de dorpsraad, en wat doen ze daar? Deze maand: Martine Bruinink.

Martine is geen lid van de dorpsraad, maar wel een onmisbare schakel tussen ons dorp en de gemeente. Hoe is ze in Venray terechtgekomen? “Oorspronkelijk kom ik uit Apeldoorn. Zeven jaar geleden ben ik in Limburg komen wonen, in Venlo. Na mijn studie Bestuurskunde was een overheidsorganisatie een logische keuze. Ik ben eerst gaan werken bij de buurgemeente Horst aan de Maas. Sinds begin 2019 werk ik bij de gemeente Venray. Een superleuke gemeente om voor en in te werken, en tegenwoordig zijn de ambtenaren niet meer zo suf ;-)”

Wat zijn je hobby’s? “Voordat corona ons leven overnam hadden Marco en ik een mooie hobby: reizen, andere culturen bekijken, foto’s maken. Met ons kleine dochtertje van anderhalf jaar leek het ons een nieuwe uitdaging om met z’n drietjes de wereld te ontdekken. Maar dat is helaas tot op heden niet gelukt, door corona… Verder doe ik aan power yoga en houd ik van lekker eten en koken voor vrienden. Quality time met mijn dochtertje is ook belangrijk. Tegenwoordig is dat voor haar vooral liedjes zingen en dansen, dus drie keer raden wat ik doe op de moeder-dochter-vrijdag.”

Martine is gebiedscoördinator, wat houdt dat in? “Ik ben bij de gemeente het aanspreekpunt voor bewoners, collega’s en partners in een bepaald gebied, voor alle collectieve vragen die vanuit het betreffende gebied komen. Voor Oostrum werk ik samen met Jan Raedts, jullie contactpersoon die standaard aansluit bij de vergaderingen van de dorpsraad. Hij stond vorige maand in deze rubriek.”

Houd je je nog met andere dingen bezig voor Oostrum? “Vanuit mijn functie is het voor mij eigenlijk handig om op de hoogte te zijn van alles wat in Oostrum bijzonder is en even extra aandacht vraagt. Daarom probeer ik bijvoorbeeld ook bij de openbare vergaderingen van de dorpsraad te zijn. Nu die online gehouden worden is dat een stuk makkelijker. Maar natuurlijk schakel ik ook veel met Jan Raedts om van alle ins en outs op de hoogte te blijven, en waar nodig ook rechtstreeks met bestuursleden. Zo kan ik mijn rol richting collega-ambtenaren en het bestuur het beste oppakken. En in de praktijk help ik ook graag mooie initiatieven een stapje verder!”

Wat zou je graag nog willen realiseren in Oostrum? “Het zou toch prachtig zijn als Paschalis een mooie bestemming krijgt, met het initiatief dat er nu ligt voor een kleinschalige woongemeenschap.”