Even voorstellen: Albert Kleine

Wie zijn er eigenlijk actief voor de dorpsraad, en wat doen ze daar? Een paar weken geleden heeft het OW! een nieuwe redacteur gekregen. Daarom deze keer: Albert Kleine.

Albert is 67 jaar oud. Hij werd geboren in Gennep en is via een aantal omzwervingen veertien jaar geleden in Oostrum neergestreken. Wat heeft hij voor werk gedaan? “Ik ben mijn werkende leven als beroepsmilitair bij de Koninklijke Landmacht begonnen. In de jaren na mijn opleiding aan de Koninklijke Militaire School in Weert werkte ik op de Oranjekazerne in Schaarsbergen. Ik zag vele collega’s om mij heen vertrekken naar de burgermaatschappij, die daar een baan zochten in de informatietechnologie. Ik had zelf toen ook al snel door dat beroepsmilitair voor mij niet de juiste keuze was. Daarom heb ik de actieve dienst verlaten om ook de wereld van computers in te duiken. Ik ben terechtgekomen in de opleidingen van kantoorautomatiseringssoftware. Ik heb mijn werkende leven afgesloten als coach/begeleider van mensen die in hun werk kennis te kort kwamen om goed te kunnen functioneren.”

Wat heeft hij sindsdien gedaan? “De afgelopen tien jaar heb ik als vrijwilliger bij Zooparc Overloon rondleidingen verzorgd. Met de kennis die ik daar heb opgedaan geef ik ook af en toe lezingen, over verschillende onderwerpen met betrekking tot dieren. Ook ben ik al meer dan 15 jaar vrijwilliger bij de Zorggroep Noord-Limburg, daar ga ik regelmatig een praatje maken met bewoners. Ook ben ik daar degene die bij diverse gelegenheden de fotoreportages verzorgt.”

Welke hobby’s heeft hij? “Mijn belangrijkste hobby is uiteraard mijn computer. Daarnaast ben ik graag bezig met fotografie, en dan vooral macrofotografie. Samen met mijn vrouw Anny doe ik aan geocaching. Je gebruikt dan een gps-ontvanger of je telefoon met gps om ergens een zogenoemde cache (verstopplaats) te vinden. Over geocaching verschijnt binnenkort een uitleg in het OW!.”

Over het OW! gesproken, waarom wilde hij de redactie (mede) overnemen? “Ondanks dat ik niet meer hoef te werken, ben ik nog dagelijks met computers bezig in de hobbysfeer. Vaak moet ik dan bedenken wat ik eens zal gaan maken. Dus de redactie van het OW! past daar precies in. Ik had de oproep al een paar keer gezien. Na een aantal oproepen in het OW heb ik maar eens gebeld en is het balletje gaan rollen. Ik vind het leuk om mensen te informeren en de inwoners op de hoogte te houden van het reilen en zeilen in hun dorp.” Zijn er nog andere dingen die hij doet voor het dorp? “Sinds een aantal jaren ben ik een van de beheerders van de buurtpreventie-WhatsApp.”

Wat zou hij graag nog gerealiseerd willen zien in Oostrum, wat mist hij nog? “Het lijkt mij een goede zaak als nieuwe bewoners geïnformeerd worden over alles wat ons dorp aan activiteiten, verenigingen en faciliteiten te bieden heeft. Dit zou kunnen door een speciale editie van het OW!, aangeboden door een welkomstcommissie.”