Een DUOfiets voor Oostrum?

In verschillende dorpen in Venray is tegenwoordig de DUOfiets te zien. Die is bedoeld voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen, maar wel graag lekker naar buiten gaan. Een vrijwilliger bestuurt de DUOfiets, waardoor het ook een sociale functie heeft, bijvoorbeeld voor mensen die alleen zijn of zich eenzaam voelen. In de toekomst kan de DUOfiets misschien ook worden gebruikt door een echtpaar, of door een ouder met kind.

Aanschaf
In Oostrum is vast ook grote belangstelling voor zo’n gemeenschappelijke voorziening. Vier vrijwilligers doen de organisatie onder de vlag van de Dorpsraad, die het initiatief enthousiast heeft ontvangen. Zij hoeven het wiel niet opnieuw uit te vinden, want ze kunnen profiteren van de ervaringen in Oirlo, Castenray en Leunen. Op dit moment wordt er geld ingezameld voor aanschaf, maar er is ook jaarlijks wat geld nodig, bijvoorbeeld voor verzekering, onderhoud en stalling.

Hulp gevraagd!
Wij starten het project op, maar we hebben meer hulp nodig. We zoeken bijvoorbeeld mensen om:
• de DUOfiets te besturen
• de verhuur te coördineren
verzekering en onderhoud te regelen
• een veilige stalling te verzorgen
• leen- en gebruiksovereenkomsten op te stellen
werving en PR te verzorgen

Neem vrijblijvend contact op als je wilt helpen, of het nu in de aanloopfase is, of straks bij het gebruik. We willen het project dit voorjaar afronden, zodat de DUOfiets klaar is voor gebruik zodra de zon zich laat zien.

Stuur een email naar duofiets@dorpsraadoostrum.nl, of spreek een van ons aan.

Met vitale groet,
Bert Linskens, Joop Bus, Annemarie Linskens,