Duizend euro voor je buurt

Heb je een idee voor je buurt, zoals een moestuin, speeltuin of kunstproject? Dan kun je natuurlijk bij de Dorpsraad aankloppen voor ondersteuning uit het Leefbaarheidsfonds. Maar als je je idee ook bij www.kernmetpit.nl aanmeldt, dan kan dat duizend euro extra opleveren.

Al 45 jaar

Kern met Pit is het jaarlijks programma van Katalys (voorheen KNHM) en daagt bewoners uit om binnen één jaar hun idee voor de buurt te realiseren, zoals de straat vergroenen, een buurtmoestuin of skatebaan aanleggen of een repaircafé opzetten. In alle provincies doen vele enthousiaste bewoners mee, al meer dan 45 jaar!

Durf je deze uitdaging aan? Tot 1 november 2023 kun je je als bewonersgroep weer inschrijven voor Kern met Pit editie 2024. Nu werken de deelnemers van editie 2023 aan de uitvoering van hun droom voor de buurt.

Ondersteuning, geld en predicaat

Als je idee wordt geselecteerd krijg je ondersteuning van een van de 120 adviseurs van Katalys, bijvoorbeeld met gratis workshops of hulp bij het regelen van vergunningen of het vinden van geld. Je kunt je (online) netwerk vergroten én je kunt de expertise van ingenieursbureau Arcadis inzetten. Deelname is gratis. En als je het project ook nog binnen een jaar realiseert, krijg je bovendien duizend euro en het Kern met Pit-predicaat.

Delen mag!