Wethouder Van Daal maakt per fiets kennis met Oostrum

Twee weken na de burgemeester, op vrijdagnamiddag 15 september, kwam ook wethouder Erik van Daal langs in Oostrum. Een delegatie van de dorpsraad liet hem kennismaken met allerlei onderwerpen die in Oostrum spelen. Vanuit de gemeente werd hij vergezeld door Annie Timmermans.

Twee doelen

De wethouder had meerdere redenen om langs te komen. Allereerst wilde hij weten welke onderwerpen er in Oostrum spelen vanuit zijn portefeuille. Die bevat namelijk niet alleen het contact met de dorps- en wijkraden en medezeggenschap van inwoners, maar bijvoorbeeld ook wonen. Daarnaast wilde hij Oostrum graag zien omdat hij niet in Venray woont, maar in St. Hubert.

Eigen ogen

De fietstocht door het dorp was een perfecte manier om met eigen ogen de ontwikkelingen te zien op het gebied van wonen, de huidige stand van zaken en de verschillende knelpunten van de initiatieven die er nu lopen. Ook werd er uitgebreid gesproken over het dorpsplein, omdat de renovatie daarvan met heel veel andere onderwerpen samenhangt. Denk bijvoorbeeld aan parkeren en de plaats van de kermis. Maar ook eventuele toekomstige ontwikkelingen rondom het dorpsplein zijn een belangrijke factor, zoals de toekomst van de kerk en van het dorpshuis.

Verkeer

Natuurlijk kwam ook de onderwerpen van de thema-avond van half september aan de orde. Verkeersveiligheid in het algemeen komt vanzelf ter sprake als je rondfietst. Meer specifiek konden we de knelpunten bij de route naar het sportpark, en de situatie rondom het station aan de orde stellen.

Ontheemden en zorg

De wethouder liet zich goed informeren over de voortgang van lopende dossiers die ook van belang zijn voor Oostrum. Denk hierbij aan de huisvesting van statushouders, de opvang van asielzoekers en de inzet van flexwoningen. Ook de ontwikkelingen in de zorg kwamen aan bod, met de vele instellingen op dat gebied in Oostrum.

Mooi dorp

Maar Oostrum bestaat niet alleen uit dossiers en vraagstukken. We konden wethouder Van Daal ook veel mooie dingen laten zien die ons dorp te bieden heeft. We fietsten bijvoorbeeld langs de Oostrumsche Heide, over begraafplaats Trans Cedron, en door het gebied rondom de Watermolen met zijn voorzieningen voor jong en oud.

De dorpsraad had de wethouder uitgenodigd voor een aansluitende barbecue. Helaas kon hij daar vanwege een andere afspraak niet op ingaan, maar het werd een gezellige avond met veel goede ideeën. Helaas slaagden we er niet in om alles in Oostrum in één keer op te lossen.

Delen mag!