De DUOfiets is klaar voor gebruik

Op zondag 25 juli werd de DUOfiets feestelijk welkom geheten in Oostrum. Om half elf stroomde D’n Oesterham vol. Voor het podium stond de DUOfiets al te pronken, versierd met vlaggetjes, en veel aanwezigen namen vast een kijkje.

Bert Linskens
Als eerste nam initiatiefnemer Bert Linskens het woord. Hij bedankte iedereen die had meegeholpen om het project van de grond te krijgen, niet alleen de organisatoren, maar ook Melvin, en met name de sponsoren.

Wethouder Vervoort
Namens de gemeente was wethouder Cor Vervoort aanwezig. Hij benadrukte het belang van dit soort initiatieven voor de gemeenschap, en feliciteerde Oostrum van harte. Niet alleen met de fiets zelf, maar ook met het feit dat het dorp dit samen voor elkaar had gekregen.
Verfrissende zegen
Ten slotte was het de beurt aan pastoor Clemens, die onmiddellijk een lied aanhief. Met een aangepaste versie van ‘Wij zijn samen onderweg’ zette hij de fiets in het zonnetje. Met Bert Linskens als ‘misdienaar’ zegende hij de fiets voor alle betrokkenen en gebruikers die hem invielen. Toen die lange lijst was uitgeput kreeg ook Bert zelf nog een verfrissende zegen.

Draaistoel
Na een rondje koffie met vlaai was het dan eindelijk tijd voor de allereerste officiële rit met de DUOfiets, buiten op het Dorpsplein. Die eer viel te beurt aan Toon Jeuken en zijn zoon Rien, die destijds als eerste hadden gereageerd op de oproep. Jan-Willem Bruijsten liet zien wat de fiets allemaal te bieden heeft. Het meest in het oog springt de draaistoel van de bijrijder, die het makkelijker maakt om te gaan zitten als je bijvoorbeeld een rollator gebruikt. De bijrijder hoeft niet mee te trappen, maar dat kan wel. Twee accu’s leveren voldoende ondersteuning voor een flinke rit. Zowel de bijrijder als de bestuurder hebben zeven versnellingen, en beide stoelen kunnen worden versteld. Richtingaanwijzers, starthulp, handrem, gordel, een mandje voor bagage, ruimte voor rollators en stokken… aan alles is gedacht. Op dit moment is de fiets nog voorzien van een spatscherm tussen de twee stoelen, maar zodra de coronamaatregelen dat toelaten is dat eenvoudig te verwijderen.

Reserveren
De DUOfiets kan vanaf nu worden gereserveerd! Bel 06-4320 5108 of 06-4937 0937. Mailen kan ook: duofiets@dorpsraadoostrum.nl. Het gebruik van de fiets is gratis, al is een donatie natuurlijk altijd welkom.

Actuele informatie staat op www.dorpsraadoostrum.nl/duofiets.

Vragen of opmerkingen? Laat het ons weten!

Delen mag!