Welkomstpakket voor nieuwe dorpsgenoten

De dorpsraad wil al langer nieuwe dorpsgenoten persoonlijk welkom heten. We zijn aan het proberen om de adressen daarvoor te krijgen via de gemeente, maar privacyregels en legeskosten maken dat lastig.

Nieuwe buren?

Om het niet langer uit te stellen doen we alvast een beroep op onze inwoners: heb je nieuwe buren, laat het ons weten! Een naam is niet nodig, het adres is voldoende. Wij geven er dan een ‘welkomstpakket’ af en heten hen hartelijk welkom in ons dorp.

Stel je organisatie kort voor in de dorpsgids

In het welkomstpakket zit een dorpsgidsje. Dat wordt een compacte brochure met de belangrijkste informatie. Alle Oostrumse verenigingen, organisaties en ondernemers kunnen zich daarin gratis voorstellen aan de nieuwe dorpsgenoten.

Zit je in het bestuur van een vereniging? Stuur dan een logo of foto met een korte tekst (maximaal 50 woorden) waarin je uitlegt wat de doelstellingen en activiteiten zijn. We willen de contactinformatie niet steeds hoeven wijzigen, daarom zullen we in de brochure alleen een (stabiel) telefoonnummer en een website (of emailadres) zetten.

Ben je ondernemer? Dan kun je ook een logo of foto met een korte tekst (maximaal 50 woorden) aanleveren, maar we raden je aan om een bon met een kennismakingsaanbieding te plaatsen. Dat vergroot de kans dat men langskomt. Bijvoorbeeld gratis koffie met vlaai, of korting op een uurtje bowlen.

Stel je organisatie uitgebreid online voor

Voor uitgebreide en actuele informatie komt er een welkomstgedeelte op de website van de dorpsraad. Daar krijgt elke vereniging een pagina waarop ze kunnen vertellen waarom het leuk is om lid te worden, en ondernemers waarom hun zaak bezocht moet worden. Natuurlijk houden we daar de complete en actuele contactinformatie bij, inclusief een link naar de eigen website.

Doe een aardigheidje in het welkomstpakket

Verder krijgen onze nieuwe inwoners een kennismakingsabonnement op het OW!, en kunnen ondernemers een aardigheidje in het pakket doen, bijvoorbeeld een potje Oostrumse jam of een pijpje Lull’s bier. Neem contact op voor meer informatie, zodat we de bijdragen op elkaar kunnen afstemmen.

Stuur NU de bijdragen en reacties, zodat we snel aan de slag kunnen. We hopen eind van het jaar een eerste rondje door het dorp te maken.

Delen mag!