Nieuws van de dorpsraad

In deze rubriek laten we korte nieuwsberichten van de afgelopen weken de revue passeren.

Rookvrije school
Alle scholen werken nu aan een ‘rookvrije school’ (zie rookvrijschoolterrein.nl), en dus ook Gilde Opleidingen. Er mag dan ook niet meer op het plein voor de school worden gerookt. Maar de kans bestaat dat leerlingen en leerkrachten dan in de buurt gaan roken, en dat zou overlast kunnen geven.

Het gaat maar om 60 leerlingen, die bovendien niet allemaal tegelijk roken. Toch stuurt het Gilde uit voorzorg een brief naar omwonenden met meer uitleg, en een telefoonnummer dat zij kunnen bellen bij vragen of klachten. Ook zal de gemeente er via Facebook aandacht aan besteden.

Volg de Dorpsraad in het OW en online
Als je dit leest heb je het al gemerkt: de Dorpsraad probeert iedereen beter en wat vaker te informeren. We hebben verschillende rubrieken: Even voorstellen, Van de bestuurstafel, De stelling, en Nieuws (deze dus). Sinds begin juni publiceren we alle informatie zowel in het OW als op de website, dus of je nu graag offline of online leest: je hoeft niets meer te missen.

Bovendien pakken we social media nu anders aan. We willen namelijk voorkomen dat sommige informatie alleen zichtbaar is voor mensen met een account. Daarom staat op social media vanaf nu een korte beschrijving, en een link naar de volledige informatie op de website. Alles wat op de website verschijnt krijgt een vermelding met een link op social media, dus als je ons daar volgt blijf je helemaal op de hoogte:
facebook.com/DorpsraadOostrum
twitter.com/dorpsraadoostru (inderdaad, zonder m)
instagram.com/dorpsraad_oostrum (nieuw!)
Voor Instagram is een nieuw account aangemaakt omdat het oude account niet meer kon worden geactiveerd.


Vragen of opmerkingen? Laat het ons weten!
De Dorpsraad

Delen mag!