Even voorstellen: Wendy Janssen

Wie zitten er eigenlijk in de dorpsraad, en wat doen ze daar? In deze maandelijkse rubriek laten we de leden van de dorpsraad aan het woord. Deze maand: Wendy Janssen.

Wat doe je in het dagelijks leven? “Ik ben 49 jaar, getrouwd met Jules Janssen en moeder van drie kinderen, Daan, Roos en Lotte. We hebben een bedrijf, Agrum, waar ik alle administratieve taken verzorg. Mijn hobby’s zijn boetseren, werken met klei, wandelen met onze hond Joep, lekker eten, en heel veel gezelligheid met vrienden en vriendinnen.”

Waarom ben je bij de dorpsraad gegaan? “Ongeveer twee jaar geleden ben ik benaderd door Lizette Janssen, verschillende keren zelfs, of ik iets wilde betekenen voor de dorpsraad. Mijn eerste reactie was: dat is niets voor mij. Maar nu kan ik zeggen dat we met een leuke club enthousiaste mensen zijn, en dat er veel meer is gebeurd dan ik van tevoren had kunnen bedenken. Binnen het team zijn we altijd op zoek naar versterking, en nee, het hoeft echt niet veel tijd in beslag te nemen en ja , je kunt meer betekenen dan je zelf denkt.”

Waar houd je je zich mee bezig? “Ik richt me op de zorg en opvang in Oostrum: TBS, Dichterbij, gezinshuizen. Vanuit de TBS ben ik aangesloten bij de regioraad, die transparantie moet bieden over alle zaken die spelen rondom de TBS. Het gaat om complexe zorgvraagstukken, dus ik vind het belangrijk dat er openheid van zaken wordt gegeven. Zo hebben vorig jaar, tijdens een openbare thema-avond, de directeur van Dichterbij en een cliënt hun verhaal verteld, Aanwezigen konden vervolgens vragen stellen en hun zorgen uiten. Verder ben ik betrokken bij het Servicepunt, een mooi initiatief dat oud en jong de kans biedt om elkaar te ontmoeten in de Watermolen, en via een meldpunt zijn vragen en zorgen kan uiten. Ook ben ik aanspreekpunt voor de werkgroep van OW, het Oostrums weekblad.”

Wil je verder nog iets kwijt? “Ik hoop dat iedereen die vragen of suggesties heeft me weet te vinden! Tot slot is mijn wens voor Oostrum dat het een dorp is waarin mensen zich vrij en veilig voelen, kunnen genieten in een mooie groene omgeving, met een mooi dorpsplein als centraal punt.”