Even voorstellen: Claudia Verhoeven

Wie zijn er eigenlijk actief voor de dorpsraad, en wat doen ze daar? Sinds februari 2020 zorgt de werkgroep van het OW! voor leuke rubrieken in dit blad. In deze rubriek laten we daarom de leden aan het woord. Deze keer: Claudia Verhoeven.

Claudia is geboren in Wagenberg, een klein plaatsje in de buurt van Breda. Hoe is ze in Oostrum terechtgekomen? “Toen ik 2 was ben ik samen met mijn ouders, broer en zus, naar het Veulen verhuisd, waar ik ben opgegroeid. In 2000 ben ik samen met mijn man Peter in Oostrum komen wonen, met in ons achterhoofd dat we ooit terug zouden gaan naar Ysselsteyn, waar Peter vandaan komt. Maar inmiddels zijn onze drie kinderen hier geboren en zijn we zo gesetteld dat we niet meer weg willen uit Oostrum.”

In 2017 veranderde haar leven volledig. “Mijn oudste zus overleed, daarna mijn vader en daarna mijn neefje. Dat alles in één jaar, een heftige tijd. Ik schreef daar weleens een gedicht of verhaal over, een beetje als therapie denk ik. Het was eigenlijk niet de bedoeling om het met iemand te delen, maar mensen om me heen vonden het zo mooi geschreven dat ik het op Facebook heb gezet. Na het eerste bericht kreeg ik reacties van mensen die zich erin herkenden. Dus dat was wel mooi, en een drive om nog vaker te posten. De gedichten en verhalen gaan eigenlijk altijd over mezelf, wat me bezighoudt, wat ik interessant vind of over wat er speelt op dat moment in mijn leven. Soms gewoon tijdens een wandeling, als ik ’s nachts een keer wakker word, of gewoon zomaar een moment in mijn leven, krijg ik inspiratie om iets te schrijven.”

Was dat de aanleiding om lid van de werkgroep te worden? “Inderdaad! Mijn aandeel is dat ik sinds een paar maanden een Columnpje schrijf. Zo deel ik die inspiratie nu ook met de mensen in Oostrum, tenminste diegenen die het OW! ontvangen. Jammer is wel dat je geen reacties ontvangt zoals op Facebook, haha. De ene keer is het Columnpje grappig, de andere keer wat serieuzer of zelfs een beetje emotioneel. Maar zo is het ook hoe het in het leven gaat. We maken leuke, grappige en mooie dingen mee, maar ook verdrietige.”

Wat zou ze graag nog in het OW! willen zien? “Het valt me wel op dat het de laatste jaren veranderd is. Eerst was het een blad met alleen maar mededelingen, nu is het meer een blad van mensen uit Oostrum, voor mensen in Oostrum. Ik vind het lastig om te zeggen wat ik mis. Wel zijn we altijd op zoek naar nieuwe rubrieken die het interessant maken en houden om het OW! te lezen. Dus alle tips zijn welkom!”

Wat doet Claudia nog meer in het dorp? “Toen de kinderen nog op de basisschool zaten, heb ik enkele jaren in de Ouderraad gezeten, waarvan een paar jaar als secretaris. Mooi dat ik iets kon betekenen voor de school. Naast mijn bijdrage in het OW! zorg ik dat D’n Oesterham blijft bestaan door te zorgen dat ik er ben met carnaval, de slager door er af en toe iets te kopen, en het Allemans door er af en toe te eten. Specifieke hobby’s heb ik niet, ik vind van alles leuk. Af en toe een stukje wandelen, leuke dingen maken in mijn naaiateliertje, taxi spelen voor onze kids, uit eten of gezellige dingen doen met vriendinnen.”

Wat mist ze nog in Oostrum? “Het is een mooi dorp, station om de hoek, dicht bij Venray, gewoon fijn om te wonen. Wat ik mis, en volgens mij is dit al vaker voorbij gekomen, is een soos of andere uitgaansgelegenheid voor de jeugd. Maar misschien is dat meer mijn idee dan dat de jeugd het zelf mist…”

Delen mag!