Van de bestuurstafel: mei 2023

De dorpsraad vergadert elke maand. In deze rubriek vertellen we wat we zoal hebben besproken.

Kermis van vrijdag tot maandag!

De Oostrumse kermis begint dit jaar al op vrijdag! Misschien even wennen, maar het belooft net zo gezellig te worden. Het Allemans is zelfs al met de voorbereidingen begonnen, en heeft prachtige plannen. Meer informatie daarover volgt nog. Maar noteer nu alvast de data: vrijdag 8 tot maandag 11 september.


Beheerder gezocht voor buurtpreventie-WhatsApp

Sinds 2017 heeft Oostrum vier WhatsApp-groepen voor buurtpreventie. De groepen zijn bedoeld voor noodgevallen en voor het voorkomen van misdrijven. Een van de beheerders heeft helaas aangegeven te willen stoppen, en daarom zoeken we een opvolger. Wie heeft zin om een buurt onder zijn of haar hoede te nemen? Het kost relatief weinig tijd: af ten toe nieuwe aanmeldingen verwerken, en zorgen dat iedereen zich een beetje aan de regels houdt.

Heb je vragen? Meer informatie staat op de website van de dorpsraad: dorpsraadoostrum.nl/buurtpreventie-whatsapp-de-spelregels. Heb je interesse, neem dan vrijblijvend contact op met Rob Raijmakers (rob@dorpsraadoostrum.nl).


Thema-avond verkeersveiligheid: 14 september

De dorpsraad organiseert elk jaar twee thema-avonden. We hopen dat de eerstvolgende avond, over verkeersveiligheid, net zo goed wordt gezocht als de avond over wonen in maart.

De aanleiding was een enquête over de veiligheid op de Stationsweg, maar het onderwerp speelt op meerdere plaatsen in Oostrum. Daarom willen het breder trekken, bijvoorbeeld door de jeugd erbij te betrekken, en door bijdragen van een verkeerskundige. Op dit moment wordt het definitieve programma samengesteld. Als u iets aan de orde wilt stellen, neem dan contact op met Leo Lenssen (leo@dorpsraadoostrum.nl). Noteer nu alvast de datum: donderdagavond 14 september.


Oostrum Bloeit!

Afgelopen vrijdag hebben we samen met de medewerkers van Boer Hans, Venray Bloeit, de Oostrumse Groenploeg en een afvaardiging van het dorpsradenoverleg het bloembakkenseizoen geopend. In alle dorpen en in het centrum van Venray zijn de bakken weer voorzien van nieuwe zomerbloeiers.

De dorpsraad bedankt Venray Bloeit en het Werkhuis voor het beplanten van de bakken in Oostrum. Ook een woord van dank aan de groenploeg, met name Herman, voor het perfect onderhouden van de bakken!

Delen mag!