Een ton aan prijzen voor Limburgse buurtprojecten

De tiende editie van Onze Buurt heeft een grotere prijzenpot dan ooit: er zit voor €100.000,- aan cheques in de pot. Limburgse buurtbewoners die geld nodig hebben voor een waardevol project, kunnen aankloppen bij Onze Buurt. Een jury kiest de beste projecten. Vorig jaar won de groep DB4ALL uit de Roermondse wijk Donderberg €40.000,- om een nieuwe keuken te bouwen voor het Ramadanproject.

Onze Buurt is een initiatief van de woningcorporaties verenigd in Ons Limburg. De prijzenactie wordt gesteund door Oranje Fonds en Provincie Limburg. Elk jaar deelt de jury geldprijzen uit aan de beste Limburgse projecten. Onze Buurt bevordert de leefbaarheid in wijken en dorpen, en stimuleert dat mensen en organisaties zelf aan de slag gaan om hun omgeving fraaier, gezelliger en socialer maken. Inschrijven kan met een gloednieuw plan, maar de volgende fase van een bestaand project maakt net zoveel kans.

Bovenop de cheques deelt de jury het “Onze Buurt Zetje” uit. Het Zetje helpt organisaties om een projectplan te schrijven, vrijwilligers te motiveren, een administratie op te zetten, vergunningen te regelen of iets anders praktisch. De details over deelname staan op de site: www.onzebuurt.eu.

Heb je een plan of idee dat ons leefbaarheidsfonds te boven gaat? Neem dan contact op met de dorpsraad, dan kunnen we je helpen met de inschrijving voor Onze Buurt 2022. Dat kan tot 20 juli 2022. In augustus worden de maximaal acht finalisten bekendgemaakt, en in oktober worden de prijzen uitgereikt.

Delen mag!