Vervanging waterleiding Oostrum-Zuid uitgesteld tot de zomer

Van 19 februari tot eind juli zou WML de waterleiding in Oostrum-Zuid vervangen, in het gebied zoals aangegeven op het kaartje. Het gaat om de straten die worden omsloten door de Monseigneur Hanssenstraat, het spoor en de Deurneseweg.

Daar is men inderdaad mee begonnen, maar al snel bleek dat het grondwater veel te hoog staat. Daardoor is het niet mogelijk om de leidingen te vervangen, omdat anders het risico te groot is dat er vervuild grondwater in de leidingen komt. Dat zou betekenen dat mensen kookadviezen zouden moeten krijgen, en zouden moeten gaan spoelen. Ook is de kans op zand in de leidingen dan te groot, waardoor bijvoorbeeld kranen kapot kunnen gaan.

Projectontwikkelaar JTI (Joep Timmermans Infra) heeft daarom laten weten dat de werkzaamheden zijn gestopt, en dat men naar de volgende klus is vertrokken. Ook de twee depots die men had gemaakt voor materialen en waterleidingbuizen (de rode cirkels op het kaartje) zijn weer afgebroken. Waarschijnlijk wordt in de zomer, voor of na de bouwvak, een nieuwe poging gewaagd, als het grondwater dan tenminste laag genoeg staat. Zodra daar meer over bekend is laten we het weten.

Delen mag!