Twee laadpalen in Oostrum

Twee jaar geleden startte de gemeente, samen met Vattenfall, een project om in vier jaar 100 laadpalen voor elektrische auto’s te plaatsen in de gemeente Venray. De dorpsraad heeft toen in het OW! en op de website gevraagd om ideeën voor de meest praktische plekken in Oostrum. Helaas kwamen daar geen reacties op.

Witte Vrouwenstraat

In april vorig jaar kwam de gemeente met een concreet voorstel voor twee locaties: aan de Witte Vrouwenstraat (tegenover huisnummer 4) en bij het begin van de Mgr. Hanssenstraat. De dorpsraad vond die eerste locatie prima, maar de tweede niet zo handig. Een laadpaal meteen naast een parkeervak breekt het aanzien van de straat, en met een laadpaal naast de heg lopen er kabels over het trottoir. Bovendien zou de paal relatief ver uit het centrum staan.

Watermolenstraat

Het alternatief dat de dorpsraad voorstelde, op de parkeerplaats bij het Allemans, was volgens Vattenfall praktisch niet mogelijk. De keus viel toen op de Watermolenstraat, de parkeerhaven tegenover huisnummer 10-12. Zie bijgaand kaartje.

45 laadpalen, 90 parkeervakken

Afgelopen najaar is de gemeente verder gegaan met het traject. Bewoners hebben de kans gehad bezwaar te maken via het verkeersbesluit. Er is zo goed mogelijk gekeken naar alle reacties, en de locaties zijn nu definitief. Vattenfall gaat 45 laadpalen plaatsen in de gemeente Venray, dit betekent reservering van 90 parkeervakken. Daarbij wordt ook goed gekeken of er voldoende ruimte overblijft, bijvoorbeeld voor voetgangers.

Eerst één laadpunt per locatie

Bij verschillende palen wordt er eerst één laadpunt in gebruik genomen, zodat er ook maar één parkeerplek hoeft te worden gereserveerd. Pas als blijkt dat er voldoende behoefte is wordt ook de tweede plek in gebruik genomen. Voor Oostrum geldt dat onder andere voor de Watermolenstraat. Op dit moment is het nog niet duidelijk wanneer de palen precies in gebruik worden genomen.Vragen of opmerkingen? Laat het ons weten!

Delen mag!