SCAN zoekt voor gemeente naar aardwarmte in Oostrum

Aardwarmte is van groot belang voor de energietransitie in Nederland. Daarmee kunnen we straks een deel van onze huizen, kantoren en bedrijven verwarmen. SCAN kijkt via seismisch onderzoek waar de ondergrond in Nederland mogelijk geschikt is voor de winning van aardwarmte.

De eerste fase brengt de Nederlandse ondergrond in beeld. Er worden geluidsgolven tot zes kilometer diep de grond ingestuurd. De aardlagen kaatsen de golven terug, waarna microfoons de signalen aan het aardoppervlak opvangen. De reistijd van de geluidsgolven levert een schat aan gegevens op van de ondergrond. Het geeft een goed beeld van de aanwezigheid, de continuïteit, diepte en dikte van interessante reservoirs voor de winning van aardwarmte.

Er zijn eerder al twee lijnen door Venray onderzocht. Deze laatste lijn loopt langs Ysselsteyn, Heide, Venray kern, Oostrum en Blitterswijck. Grondeigenaren worden rechtstreeks door de aannemer benaderd. Uitvoering staat gepland tot 2 februari (onder voorbehoud). Neem voor meer informatie contact op met Hanny van Dinther, senior beleidsmedewerker milieu (hanny.van.dinther@venray.nl), of kijk op scanaardwarmte.nl.

Delen mag!