Nieuwe picknickbank bij ’t Fort

Vanuit de vriendengroep ‘Nie van Aostrum’ kwam de vraag bij de Dorpsraad terecht of het mogelijk was om een picknickbank te plaatsen bij speeltuin ‘t Fort. Er staan immers wel een paar bankjes, maar geen tafel om bijvoorbeeld te picknicken, of om wat drinken op te zetten als de kinderen lekker aan het spelen zijn.

Met deze vraag is de Dorpsraad aan de slag gegaan. De gemeente had er geen problemen mee als wij dit in eigen beheer zouden organiseren. Voorwaarde was wel dat er geen onderhoud hoeft te worden gedaan, en dat de grasmaaiers er zonder problemen omheen kunnen sturen.

Sponsor: Van Rattingen
Na wat zoekwerk op internet vonden we een gebruikte set die prima past bij de vraag en de doelgroep. Maar om een bank zo in het gras te plaatsen is ook wat… Na een telefoontje en een mailtje aan Van Rattingen Grondverzet in Oostrum kregen we twee stelcon-platen van 2×2 meter gesponsord. Enorm bedankt hiervoor Fam Van Rattingen!

Handen uit de mouwen
Een paar leden van de dorpsraad hebben er verder zelf voor gezorgd dat het gras uitgestoken en afgevoerd werd, zodat de stelcon-platen diep genoeg zouden liggen. Die werden meteen de volgende ochtend door Van Rattingen geplaatst, en nog diezelfde avond konden Leo en Jan-Willem de picknickset op de plaat verankeren. In totaal heeft dit maar 180 euro gekost, en zijn de eerste reacties erg positief.

Budget beschikbaar
Gezien de geringe kosten is er nu nog voldoende budget vrij voor andere zaken in Oostrum. Hebt u een idee of een wens? Laat het ons weten via de mail, of dien direct een aanvraag voor het leefbaarheidsfonds in via het formulier op deze website.

Vragen of opmerkingen? Laat het ons weten!
De Dorpsraad

Delen mag!