Even voorstellen: Jan-Willem Bruijsten

Wie zitten er eigenlijk in de dorpsraad, en wat doen ze daar? In deze maandelijkse rubriek laten we de leden van de dorpsraad aan het woord. Deze maand: Jan-Willem Bruijsten.

Wat doe je in het dagelijks leven? “Ik werk met veel plezier als Segment Lead Medical bij Coveris. Onze verpakkingen zorgen ervoor dat producten steriel aankomen in het ziekenhuis, bijvoorbeeld implantaten, hartkleppen en instrumenten voor operaties. Onze klanten zitten over de hele wereld, maar vooral in Centraal-Europa, dus ik ben veel onderweg. Coveris heeft 26 productielocaties in Europa en daar werken 4500 mensen. Twee locaties in Duitsland produceren alleen medische verpakkingen, dus daar ben ik vaak als ik niet bij klanten ben of thuis op kantoor zit.”

En naast het werk? “Ik geniet van de tijd met ons gezin, en gaan we graag op vakantie. Ties (7) en Jan (3) staan midden in het Oostrumse leven, dus je ziet me nu regelmatig bij school of op ’t Fort. Verder speel ik graag een potje tennis en hockey ik nog in Heren 2 van Venray. En voor een lekker hapje en glaasje Single Malt whisky ben ik altijd in.”

Waarom ben je lid geworden van de dorpsraad? “Nadat we vijf jaar in Venray hadden gewoond en weer terug naar Oostrum zijn verhuisd wilde ik iets voor het dorp doen. Ik heb altijd in Venray gehockeyd, en ben geen lid van een vereniging hier. Om toch wat voor het dorp te doen heb ik besloten om me aan te melden voor de Dorpsraad. Dat was in januari 2016. Voorlopig houd ik het hier ook bij, want anders is het niet te combineren met het vele reizen.”

Waar houd je je zich mee bezig? “In het begin met het DOP (Dorps Ontwikkelings Plan), en van daaruit heb ik diverse zaken kunnen oppakken. Ook de thema-avond veiligheid was een mooi project. De betaalde inbreker die een rondje door Oostrum liep en ons wees waar mensen hun eigendommen beter konden beschermen. Nu loopt het project Dorpsplein 2.0 en daar hopen we over een tijdje ook wat grotere stappen in te zetten.”

Wat wil je nog voor elkaar krijgen? “Oostrum heeft al vrij veel voorzieningen en er wordt veel georganiseerd. Ik kan niet echt zeggen dat ik iets mis.”