Even voorstellen: Esther de Jong

Wie zitten er eigenlijk in de dorpsraad, en wat doen ze daar? In deze maandelijkse rubriek laten we de leden van de dorpsraad aan het woord. Deze maand: Esther de Jong.

Esther is geboren in Groningen, getogen in Zeeuws-Vlaanderen, 47 jaar oud en woont alweer bijna vijftien jaar in Oostrum aan de Van Broekhuizenstraat met Willem Volleberg en hun kinderen Meike en Gijs.

Wat doe je in het dagelijks leven? “Nadat ik jaren als kwaliteitsmanager op de bloemen- en plantenveiling FloraHolland Venlo en Veiling Rhein-Maas heb gewerkt, heb ik een jaar geleden definitief de overstap naar het onderwijs gemaakt. Op de HAS Hogeschool in ’s-Hertogenbosch werk ik nu als docent Milieukunde.”

Wanneer ben je lid geworden van de dorpsraad? “Sinds twee jaar. Ik werd hiervoor al regelmatig gepolst door de vorige voorzitter, Bas Künen, die ook bij mij in het Rode Groepje zit. Daarvoor heb ik in de ouderraad van PSZ ’t Rommelhofke en de medezeggenschapsraad van de Meulebeek gezeten. Als import denk ik graag mee over de grote lijnen en op de lange termijn, waarbij ik het (algemeen) belang van de gemeenschap voor ogen probeer te houden. Op deze manier leer ik het dorp en de inwoners van Oostrum steeds beter kennen.”

Waar houd je je bij de dorpsraad vooral mee bezig? “Vooral met duurzaamheids- en omgevingsvraagstukken. Vanuit Oostrum zit ik nu in de commissie oriëntatie Windpark Venray, ik neem deel aan het maandelijkse Venrayse Dorpsradenoverleg (DRO) en organiseer samen met de Gemeente Venray de Duurzaamheids-bijeenkomst, die hopelijk in het voorjaar live kan plaatsvinden. Ik ben vooral trots op de diversiteit die er nu in de dorpsraad is, en de projecten die iedereen oppakt. Het mooie is dat het een heel breed georiënteerde en gezellige groep mensen is. Na het laatste agendapunt is het drankje daarna bij Antoinette ook altijd erg leuk. Helaas vergaderen we nu online, al is het wel een voordeel is dat de vergadering online een stuk sneller is.”

Wat doe je nog meer in het dorp? “Graag doe ik op zijn tijd op zaterdagmorgen een bardienst bij SV Oostrum, als mijn zoon Gijs weer op het veld staat, en waar het kan help ik nog mee met incidentele activiteiten op De Meulebeek.” En heb je nog tijd voor hobby’s? “Ik ren en wandel ik graag door de Geijsterse bossen, speel piano, werk in de tuin en spreek waar mogelijk met vriendinnen af.”

Wat mis je nog in Oostrum? “Er wonen relatief veel mensen ‘van buiten’, hoe kunnen we hen meer betrekken bij het dorp. En ik hoop dat er voor de jeugd en jongeren meer initiatieven en activiteiten in Oostrum ontstaan.”